23948sdkhjf

Engcon inviger i Polen

Byggnationen av Engcons fabrik i Polen är nu invigd. Enligt bolaget ökar anläggningen kapaciteten för att möta efterfrågan i bland annat Frankrike och Holland.
Den nyinvigda fabriken omfattar 1 000 nya kvadratmeter, där det ryms en ny monteringshall, ny provkörning, ökad yta för bearbetning, plåtskärning och gradning, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Totalt har man investerat 20 miljoner i den nyutbyggda anläggningen.

– Jag är både glad och stolt över den utveckling vi haft sedan starten i Polen. Vi byggde fabriken i Niepruszewo, Polen 2012 för att klara den ökade efterfrågan på skopor, markvibratorer, gripar, och svetsade komponenter. Med anledning av vår fortsatta försäljningsökning har vi nu fått bygga ut fabriken, säger Stig Engström, Engcons grundare och ägare, i pressmeddelandet.

I somras rapporterade Entreprenad.com om Engcons miljoninvestering i nya testanläggningar till fabriken Strömsund, en fabrik man nu sneglar på.

Läs också: Engcon miljonsatsar på testanläggningar

– Det är viktigt att vi har samma förutsättningar här i Polen som i vår övriga verksamhet för att nå våra gemensamma kvalitetsmål, säger Dan Ekholm, produktionschef för Engcon Group, i pressmeddelandet.

Bolaget uppger även att den ökade verksamheten i Polen genererar fem nya arbetstillfällen, och att fler kan tillkomma på sikt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079