23948sdkhjf

Småvältar med sikte på uthyrning

Det är framför allt uthyrningsmarknaden som står i fokus när Caterpillar nu lanserar en serie mindre asfaltvältar. Enkelt handhavande, enkla transporter och lättillgängliga servicepunkter utlovas.

För den som vet exakt vilken vikt som är den rätta för den asfaltvält som ska inhandlas ger Caterpillars senaste generation småvältar i varje fall ett snabbt svar. Modellbeteckningarna visar direkt standardarbetsvikten i metriska ton. CB2.5, CB2.7, CB2.9 och CC2.6 täcker alltså intervallet 2,5 till 2,9 ton och kan exempelvis användas på förhållandevis små ytor som mindre gator, cykelvägar, innergårdar, parkeringsplatser, uppfarter och vägrenar. De kommer dock även väl till pass där utrymmena är begränsade som i samband med många reparationer och i stadskärnor.

Drivkälla är en C1.5-motor som utlovas uppfylla de senaste emissionskraven och ge en effekt på 22,3 kilowatt eller 30,3 hästkrafter.

Tillverkarens ambition har varit att hitta köpare bland maskinuthyrarna, vilket innebär att det ord som används oftast när maskinerna ska beskrivas är enkelhet, något som utlovas gälla oavsett om det handlar om manövrering, transport eller service.

En enkel kontrollpanel och rymlig plattform innebär att maskinen ska passa förare med såväl olika kunskapsnivåer som olika kroppsbyggnad. För att underlätta hanteringen aktiveras maskinens funktioner med vippströmbrytare samtidigt som en okomplicerad och analog display ger snabb och tydlig information om bränslenivå, motortemperatur och maskintimmar.

Enkel diagnosticering kombineras med lättåtkomliga servicepunkter. Tydliga visuella indikatorer för luftflöde, bränsle- och vattenavskiljare, kylning, hydraulik och vattenspraysystem underlättar rutinservicekontroller medan säkringar och reläer gör det lättare vid felsökning utan behov av specialutrustning.

Glödstiftsteknik används för att underlätta vid start. Fällbar ROPS kan fås som tillval och ger låg transporthöjd och underlättar förflyttning under och runt låga strukturer.

Kombinationen av en lyftpunkt och en hållbar ramledskonstruktionen underlättar då maskinen ska lyftas mellan mark och transportfordon.

För de maskinägare som vill ha kontinuerlig information om bland annat maskinens position och servicebehov kan den anslutas till tillverkarens så kallade Product Link-system.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068