23948sdkhjf

Förtätning i Lund

Genom att bygga på befintliga parkeringsplatser ska kontor som ska rymma närmare tusen arbetsplatser kunna pusslas in i befintlig bebyggelse.

Castellum AB vill förtäta sin fastighet i norra Ideonområdet i Lund, kommunen är med på noterna och en ny detaljplan är därför ute på samråd.

Enligt ett pressmeddelande har byggnadsnämnden i Lund skulle den nya detaljplanen som skulle möjliggöra 800-1 000 nya arbetsplatser men också restauranger etcetera.

Vi är glada och stolta över att vi nu möjliggör 25 000 kvadratmeter ny kontorsyta i detta innovativa företagsområde. Även om Lund har goda förutsättningar är upp mot 1000 nya arbetsplatser ett värdefullt tillskott för Lund och Skånes arbetsmarknad, säger Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Tanken är att bygga nya kontor på befintliga markparkeringar.

Tanken är att den storskaliga bebyggelsestrukturen på Ideon ska brytas upp i mindre volymer med varierade höjder och takkonstruktioner, säger Christoffer Lindskov, planarkitekt på stadsbyggnadskontoret, i pressmeddelandet.

Ett sex våningar högt parkeringshus finns också med i detaljplanen, det anses behövas eftersom de nya byggnaderna placeras på befintliga parkeringsytor. Tanken är att det nya parkeringshuset ska placeras i fastighetens östra del nära E22.

Enligt pressmeddelandet ska de nya entréerna placeras mot de allmänna gatorna, planen är också att placera ett entrétorg planeras i fastighetens västra del i anslutning till huvudentrén för det befintliga kontorshuset, Edison park.

En genomfartsgata kan byggas mellan husen och de planerade gång- och cykelvägarna ska kopplas samman med det befintliga nätet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078