23948sdkhjf

De designar Lunds framtida centralstation

Byggstart av den nya centralen är planerad till 2021.
En ny centralstation i Lund är under utveckling. Byggstart är planerad till 2021 och nu står det klart vilken arkitektfirma som kommer att stå bakom designen.

Det blir Elding Oscarson/C.F. Møller Architects förslag som går vidare. Motiveringen är att det speglar en genomtänkt stationsmiljö som samtidigt tar hänsyn till omgivningen.

– Med sitt centrala läge har stationen förutsättningar att utvecklas till stadens bästa mötesplats. Arkitekterna har tydligt fokuserat på resenärernas behov samtidigt som den publika miljön med ett attraktivt serviceutbud gör stationen öppen och tillgänglig för alla, säger Andreas Meyer, affärsutvecklare på Jernhusen, i ett pressmeddelande.

Den nya centralstationen ger möjlighet för utökat resande och mer kapacitet för att möta framtidens krav.

–  Arkitektteamet har omsatt vår gemensamma målbild för stationen på ett inspirerande och fint sätt. Teamet har presenterat en balans med en ny karaktärsskapande byggnad och de befintliga kvaliteterna i området, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör Lunds kommun, i pressmeddelandet och fortsätter:

– Förslaget har förutsättningar att bli en dynamisk regional och lokal mötesplats och som pekar ut en riktning mot en levande stadskärna i Lund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078