23948sdkhjf

Ny trafikplats vid E20 ska underlätta för näringslivsetableringar

– Det här är en efterlängtad satsning som skapar en bättre trafiksituation vid Marieberg köpcentrum, säger Ullis Sandberg (S) ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad, i ett pressmeddelande.
Den 25 januari antas en detaljplan i Byggnadsnämnden som ska ge E20 norr om Marieberg en ny trafikplats. På så vis ska trafiksituationen i Mariebergs handelsområde förbättras.

Men det är inte bara trafiken som blir till det bättre. Örebro kommuns förhoppning är att trafikplatsen även ska underlätta för näringslivsetableringar. Dessutom innebär den stora fördelar för tillgängligheten till nya verksamhetsområdet Palmbohult.

– Det här är en efterlängtad satsning som skapar en bättre trafiksituation vid Marieberg köpcentrum. Det ger möjligheter till fler näringslivsetableringar, säger Ullis Sandberg (S) ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad, i ett pressmeddelande.

Kommunens mål är att trafiken ska fördelas mer jämnt på bägge trafikplatserna och att trafikanter som kommer från Örebro, helt enkelt väljer den nya trafikplatsen.

Kostnaden för omdragningen av riksväg 51 kommer från exploateringsmedel. Därmed kommer kommunens skatteintäkter inte att belastas.

– Detaljplanen ger möjlighet till attraktiva verksamhetstomter vid E 20 med bra tillgänglighet. Det är positivt för ett växande Örebro, säger Ulf Nykvist, planstrateg på Stadsbyggnad.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora affärer på veckans lista!
Gammal bro ska ta steget in i framtiden
Nio av tio byggen har problem med arbetsmiljön
Han blir ny chef på WSP
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
Här är domen för Kaunis Iron
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.344