23948sdkhjf

SBMI får ny vd

Sveriges Bergmaterialindustri växlar in en ny vd i vår, Mårten Sohlman. SBMI ser rekryteringen som en förstärkning i en tid då organisationen fått allt mer att göra.

Branschorganisationen SBMI, Sveriges Bergmaterialindustri,låter meddela att en ny vd är på väg in sedan den nuvarande vd:n Björn Strokirk valt att gå ner i arbetstid.

Den första maj tillträder Mårten Sohlman sin nya tjänst, han är civilingenjör och kommer närmast från en tjänst som branschansvarig inom Teknikföretagens Branschgrupper.

Enligt ett pressmeddelande har SBMI vuxit kraftigt under det senaste decenniet, antalet projekt kansliet är involverat i blir allt större och behovet av att förstärka kansliet uppges därför vara stort.

– I sin tidigare roll har Mårten arbetat med att leda och utveckla verksamheten inom branschföreningar inom främst Bygg-, Energi- och Transportsektorn. Mårtens erfarenheter från medlemsorganisationer i andra branscher kommer att vara värdefulla för oss i arbetet med att utveckla SBMI, säger SBMI:s ordförande Gustaf Werner i pressmeddelandet.

Björn Strokirk, som varit vd i tio år, kommer att fortsätta att arbeta för SBMI, men på 80 procent.

– Att ha både Mårten och Björn innebär att vi kommer förstärka kansliet och föreningen på ett mycket bra sätt. SBMI kommer kunna greppa många fler frågor än idag och skapa än mer medlemsnytta. Vi kommer kunna nyttja vår potential bättre. Björn önskar fortsätta på SBMI under många år, säger SBMI:s ordförande Gustaf Werner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063