23948sdkhjf

Bro i Karlstad stängs av för tung trafik

Den snart 80 år gamla Västra bron ska nu renoveras.
Västra bron i Karlstad stängs av för trafik tyngre än sex ton. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland . En bäringsberäkning har visat att bron inte längre håller för tunga fordon som exempelvis lastbilar.

– Beräkningen visar att bron inte klarar den tunga trafiken som bron har idag. För att undvika fortsatt slitage av bron så har vi valt att stoppa den tunga trafiken tills vi kan åtgärda bristerna, säger Stefan Prochazka, gatuingenjör på Karlstads kommun, till P4 Värmland.

För den som planerar att köra tyngre fordon i Karlstad, är det alltså bron som går över Klarälven från Residenstorget till Värmlandsoperan som inte får användas.

Förutom lastbilar blir bron även avstängd för busstrafik. Karlstadsbuss har därför gått ut med att de lägger om trafiken för linje 5, 2 och 8. Även Värmlandstrafik påverkas.

Västra bron byggdes 1940 och idag passerar 5400 fordon över den. Nu kommer bron att renoveras och kommunen hoppas på att man kan börja i sommar för att åter öppna för tung trafik i december.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079