23948sdkhjf

Nu byggs LNG-anläggningen i Göteborgs hamn

Flytande naturgas är framtiden.
Nu är bygget av LNG-anläggningen i Göteborgs hamn igång. Bakom projektet står företaget Swedegas och den beräknas vara i drift under 2018.

LNG (flytande naturgas) är det renaste bränslet idag för marina fordon. Förutom att sänka nivån på tungmetaller, svavel och partiklar till ett minimum, bidrar LNG även till en sänkning av kväveoxidutsläppen med 80 procent.

– LNG-drivna fartyg utgör en allt större andel av anlöpen i Göteborgs Hamn. Den här anläggningen stärker Göteborgs Hamn som ett hållbart skandinaviskt godsnav och är ett steg i rätt riktning mot en mer hållbar sjöfart, säger Jill Söderwall, chef för Energihamnen, i ett pressmeddelande.

LNG-anläggningen kommer att bli skalbar och därmed anpassningsbar helt efter vilka behov kunderna har. Dessutom blir det möjligt att välja vilken leverantör man vill köpa gasen av.

– I likhet med stamnätet där både natur- och biogas transporteras är den nya anläggningen flexibel och kan även användas för lagring och transport av förnybar gas. Redan idag kan kunderna utmed gasnätet välja biogas, och den möjligheten vill vi erbjuda även sjöfarten som ett nästa steg i deras omställning till miljöriktiga alternativ, säger Johan Zettergren, VD i Swedegas, i pressmeddelandet.

Anläggningen blir tillverklighet mycket tack vare pengarna EU investerat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078