23948sdkhjf

Klartecken för finsk byggjätte

1 februari slog de finska byggföretagen YIT och Lemminkäinen sina påsar ihop och bildade landets största byggbolag med cirka 10 000 medarbetare och en omsättning som 2017 uppgick till drygt 3,8 miljarder euro.

Sammanslagningen är ett strategiskt viktigt steg för oss och skapar en tillväxtplattform som lägger grunden till att bli en av de ledande stadsutvecklarna på den nordeuropeiska marknaden. Sammanslagningen skapar också nya karriärmöjligheter, till exempel i komplexa projekt som kombinerar infrastruktur, kommersiella fastigheter och bostadsutveckling, säger Kari Kauniskangas, vd för YIT Corporation.

En avsikt med fusionen är att förstärka den ekonomiska basen, men också att skapa en bredare bas för verksamheten där företagens olika affärsområden kompletterar och balanserar varandra och därigenom minskar känsligheten för konjunkturväxlingar. Förhoppningen är att kunna driva den fortsatta verksamheten med stadsutveckling som motor för tillväxt och lönsamhet under YIT:s namn i de elva länder i norra och östra Europa där företaget är verksamt.

En av de viktigaste marknaderna finns i Sverige där företaget är väl etablerat efter drygt 30 års närvaro. För närvarande handlar det primärt om infrastrukturprojekt med fokus på anläggningsarbeten i bland annat tunnlar och berg samt grundläggning och beläggning. Bland annat har företaget medverkat vid renoveringarna av centralstationen och Norrbro i Stockholm samt vid ombyggnaden av Bergeforsens kraftverk i Indalsälven nära Sundsvall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094