23948sdkhjf

Jämtland nästa för Maskinia

Östersund är nästa steg på Maskinias väg mot ett heltäckande nät av försäljningsställen och serviceverkstäder runt om i Sverige. Det står klart sedan familjeägda Jämt-Maskin åtagit sig rollen som återförsäljare i Jämtlands län.

Tillsammans kommer vi nu att starta försäljning, service och reservdelar i den här viktiga regionen. Jämt-Maskin är en långvarig, stabil och igenkänd aktör på marknaden i Östersund med omnejd och vi kan nu jobba långsiktigt tillsammans med att erbjuda kunderna produkter från Case, Doosan och Atlas Copco, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist.

Jämt-Maskin har sedan starten 1984 främst varit aktiva inom lantbruksområdet, bland annat som återförsäljare av Massey-Ferguson, vilket senare kompletterats med redskapsbärare från Wille. Nu känns tiden mogen att gå in i en ny fas som innebär att nå en bredare kundkrets genom att utöka produktsortimentet med entreprenadmaskiner.

En viktig del i satsningen är en verkstad med fältservicedel som i fortsättningen ska stötta kunder inom både lantbruks- och entreprenadsektorerna. För att klara detta finns vissa planer på att förstärka servicesidan även om bedömningen är att det finns goda möjligheter att täcka dagens behov med hjälp av den etablerade servicelämnaren Wagelins Entreprenad.

Niclas Olsson, som äger Jämt-Maskin tillsammans med sin bror Henric Olsson, berättar att företaget länge känt behovet av att kunna erbjuda större och tyngre maskiner till sina kunder.

– Vi tog därför kontakt med Maskinia. Vi tycker att de erbjuder tre riktigt fina kvalitetsmärken som passar marknaden väl. Vår magkänsla säger att vi tillsammans, kommer att utveckla försäljning, service och reservdelar till våra befintliga och nya kunder, säger Niclas Olsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11