23948sdkhjf

Snöröjare ofta utsatta för hot och påhopp

I en intervju med Allehanda berättar Hans Larsson, platschef på Svevia, att folk måste få förståelse för att snöröjning inte alltid är det enklaste.
Snöröjning är ett arbete som väcker känslor. Under vinterhalvåret har många synpunkter på hur det skötts, ofta till det negativa.

Hans Larsson, platschef på Svevia, håller dock inte med om att snöröjningen skulle fungera dåligt. I en intervju med tidningen Allehanda säger han att kritiken ofta är obefogad. Han berättar även om chaufförer som blir påhoppade – både verbalt och fysiskt.

– Flera chaufförer har kommit in på kontoret och slängt bilnycklarna i bordet och sagt att nu är det nog! De blir stoppade längs vägen och får på käften, det finns liten förståelse för att vi jobbar på så gott vi kan, säger Hans Larsson till Allehanda.

Han berättar för tidningen att årets röjning varit extra problematisk. Exempelvis hade Svevia redan årsskiftet lika mycket bemanning ute som under fjolsäsongen.

I och med det extrema vädret menar Hans Larsson att många får försöka ha förståelse för att det inte alltid är så lätt att hålla vägarna fria. Han säger att chaufförer kan vara ute så mycket som 15 till 20 timmar, bara för att bilar ska kunna köra.

I intervjun säger Hans Larsson också att snöröjarna följer väderprognoserna noga. Allt för att förbereda sig. Han passar på att hylla chaufförerna i Kramfors som kämpat extra mycket.

– De har stått på och varit beredda dygnet runt. Det har varit dagar och nätter med väldigt långa körningar, säger han.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078