23948sdkhjf

Allt mer sprängfyllt Pegroco

Nordisk Bergteknik växer vidare genom förvärv i Norge.

Pegroco Invest arbetar vidare med ambitionen att växa inom segmentet bergteknik i Norden. 2016 års förvärv av Norrbottens Bergteknik följdes 2017 av uppköp av ett par norska företag och 2018 har knappt inletts innan det är dags för nästa norska tillskott.

Förvärvet är i första hand för att stärka vår närvaro i den mycket intressanta sydnorska regionen. Sognefjord Fjellsprengning är ett mycket kompetent bolag med en modern maskinpark och ett gott rykte i branschen och kompletterar våra tidigare förvärv mycket väl. Över huvud taget har den norska marknaden stor potential för aktörer inom markteknik med stora planerade framtida investeringar inom infrastruktur, säger Thomas Brue, vd för Pegroco Invest.

Under de cirka tio år Pegroco varit verksamt har företaget genomfört drygt 20 investeringar, där 2016 års förvärv av Norrbottens Bergteknik lade grunden till en hel företagsgrupp som fått namnet Nordisk Bergteknik.

Rent formellt förvärvar nu Nordisk Bergtekniks helägda dotterbolag Vestfold Fjellboring 90,1 procent av aktierna i Sognefjord Fjellsprengning. Köpeskillingen anges till 10,3 miljoner norska kronor. Nuvarande huvudägare och verkställande direktör i det förvärvade bolaget kvarstår som vd och behåller 9,9 procent av aktierna i bolaget.

Sognefjord Fjellsprengning nådde 2017 en omsättning kring 50 miljoner norska kronor och kommer, enligt nuvarande planer att byta ägare i mars i år. Koncernledningen i Nordisk Bergteknik beskriver gruppen som Nordens största oberoende aktör inom bergteknik med cirka 115 anställda och marknadsledande positioner i norra Sverige och i stora delar av Norge. Bland större kunder finns några av Nordens största byggföretag som Peab, Skanska och Viedekke.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093