23948sdkhjf

Atlas Copcos renodling breddar Husqvarna

Atlas Copco fortsätter sin renodling av verksamheten genom att överlåta betong- och kompakteringsverksamheten till Husqvarna Construction.

Sedan överlåtelsen nu fått klartecken från berörda myndigheter övergår cirka 200 anställda till Husqvarna som därmed kan bredda sitt produktsortiment med utrustning för betong och kompaktering, däribland duplexvältar samt mark- och betongvibratorer. Överlåtelsen omfattar produktionsenheten i Ruse, Bulgarien, och produktionstillgångar i Nashik, Indien, samt global försäljnings- och serviceverksamhet. Verksamheten redovisar tillsammans intäkter på cirka 570 miljoner kronor under 2016.

Redan vid årsskiftet placerades Atlas Copcos verksamhet riktad till gruv- och anläggningsindustrin i ett separat bolag – Epiroc – som enligt planerna ska delas ut till befintliga aktieägare vid den kommande stämman. Försäljningen av den kvarvarande betong- och kompakteringsverksamheten innebär en fortsatt renodling som bland annat gör det lättare för affärsområdet Energiteknik att fokusera bättre på kärnteknologier som luft, energi och flöde.

Vårt engagemang för byggbranschen är lika starkt som någonsin, och framöver kommer vi att ha en mer fokuserad produktportfölj, Vi tror att Husqvarna Construction är ett bra hem som kan utveckla betong- och kompakteringsverksamheten ytterligare, sade affärsområdeschefen Andrew Walker strax före jul då affären offentliggjordes.

Överlåtelsesumman offentliggörs däremot inte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188