23948sdkhjf

Sweco fortsätter med bygget av dubbelspår i nordvästra Skåne

"Vi är stolta över att få bidra till ökad kapacitet på den högt belastade sträckan"
I ett pressmeddelande avslöjar Sweco att man fått i uppdrag att vara rådgivare åt Trafikverket. Det avser det kommande skedet av dubbelspårsutbyggnaden mellan Helsingborg och Ängelholm vars syfte är att öka sträckans kapacitet.

Företaget kommer även ta fram ett förfrågningsunderlag för totalentreprenad och genomföra byggplatsuppföljning. Ordern är värd 60 miljoner kronor.

– Vi är glada att vi fått fortsatt förtroende från Trafikverket att bidra med vår expertis inom ramen för utbyggnaden av dubbelspår mellan Ängelholm-Helsingborg. Sträckan har en betydande roll i Västkustbanan som ska knyta ihop Göteborg och Lund och vi är stolta över att få bidra till ökad kapacitet på den högt belastade sträckan., säger Åsa Bergman, affärsområdeschef på Sweco Sverige i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I det här projektet visar vi på styrkan i Sweco. Många olika kompetenser är involverade, vilket är en bekräftelse på att det är vårt samlade erbjudande som ger oss styrka.

För att uppnå ökad kapacitet behövs tätare avgångar, bättre punktlighet och kortare restider. Allt detta ska vara genomfört i december 2024.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109