23948sdkhjf

Transschakt utökar maskinparken med hjulgrävare från Hitachi

"Vi fokuserar på grävmaskiner, vi gör det vi är duktiga på, vi har egen verkstad och nu får vi en moderniserad maskinpark"
Uppsalaföretaget Transschakt AB ska förnya sin maskinpark och på köpet stärka sin miljöprofil. Lösningen – inköp av tio nya hjulgrävare av märket Hitachi från Delvator.

Efter köpet kommer företaget att ha 12 hjulgrävare i sin park, samtliga av samma modell. Närmare bestämt Hitachi Zaxis 145W-6 som är en kompakt 17-tonshjulgrävare.

– Vi var tidiga med två maskiner av den här modellen. Nu har vi provat dem under en tid och eftersom de fungerar bra och har miljögodkända motorer och driftsäker teknik, så tog vi beslutet att beställa ytterligare tio, berättar Transschakts vd och ägare Pelle Jensen, i ett pressutskick.

Bolaget expanderar stadigt och har idag drygt 50 anställda. I maskinparken finns, förutom hjulgrävarna, även 15 lastbilar och 10-tal andra entreprenadmaskiner.

Transschakt AB:s fokus är grundläggningar vid byggnation, andra markarbeten, vatten-, avlopps- och fjärrvärmegrävningar, vägbyggen och all slags markplanering.
– Vi fokuserar på grävmaskiner, vi gör det vi är duktiga på, vi har egen verkstad och nu får vi en moderniserad maskinpark, säger Pelle Jensen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078