23948sdkhjf

Nya hamnterminalen i Göteborg ger bättre luft och utökad kapacitet

"Arken kombiterminal är en efterlängtad pusselbit i Göteborgs Hamn"
Nu är Arken kombiterminal i Göteborgs Hamn invigd. Med hjälp av den nya terminalen ska det bli enklare att byta transportsätt för gods mellan lastbil, tåg – och fartyg.

Men det är inte allt. Även kapaciteten förbättras och luften kommer att bli renare. Detta då 100 färre lastbilar slipper köra igenom centrala Göteborg. På så vis minskar även köer och trängsel.

– Arken kombiterminal är en efterlängtad pusselbit i Göteborgs Hamn. Dels av marknaden som har en önskan om att kunna få mer gods hanterat på ett effektivare sätt, och dels av staden som behöver den tidigare terminalytan till stadsutveckling. Därför är vi glada att vi snabbt kunnat svara upp till önskemålen och nu äntligen ha en konkret lösning på plats för att flytta gods från väg till järnväg och sjö, säger Magnus Kårestedt, vd på Göteborgs Hamn AB, i ett pressmeddelande.

Arken drivs av Sandahl Goods & Parcel AB. Den är 65 000 kvadratmeter stor och kapaciteten har ökat från fem till sju hanterade tåg per dygn. På ett årsbasis räknar man med att 100 000 trailar byter transportslag i terminalen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109