23948sdkhjf

Vägarbetaren Timmy Edström slog sönder vindruta – får boten betald

"Jag har fått in pengar från allt möjligt folk som är på min sida och vill stötta mig"
När arbetsledaren Timmy Edström med kollegor jobbade på ett vägarbete vid E4:an utanför Ljungby, närmade sig en bil med hög hastighet. Timmy Edström försökte att markera genom att gå ut framför den – utan resultat. Då slog han till bilen med en asfaltsraka och vindrutan gick önder. Timmy Edström blev strax därefter anmäld för skadegörelse och dömdes av tingsrätten.

Straffet blev dagsböter och skadestånd för totalt 24 000 kronor. Timmy Edström menade själv att han inte gjort något fel – han skyddade bara sina kollegor.

Nu slipper han betala boten på egen hand, rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar . Det är fler som tycker som Timmy Edström och har därför valt att skänka pengar.

– Jag har fått in pengar från allt möjligt folk som är på min sida och vill stötta mig. I går kom den sista kronan in, det är helt fantastiskt, säger han till P4 Kalmar.

Timmy Edström tror att engagemanget beror på en igenkänningsfaktor. Han menar att många inte har respekt för dem som jobbar längs vägarna. Någon ånger känner han heller inte.
– Inte ett dugg, säger han till P4 Kalmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08