23948sdkhjf

Äntligen pensionsdags för gammal väghyvel

Nu blir snöröjningen i Timrå enklare – nästa säsong har man nämligen en ny maskin.
I Timrå kämpar man för fullt mot snön. En 27 år gammal väghyvel gör saken knappast enklare och nu ska den gå i pension. Det skriver Sundsvalls Tidning .

Väghyveln köptes in 1991 och börjar bli rejält med åren. Vägavdelningen vid Kultur- och teknikförvaltningen har länge velat byta ut den och nu har man äntligen fått grönt ljus.

– Vi har lämnat in ett förslag om att köpa en ny och politikerna i nämnden har fattat beslut om att godkänna det, säger Jan Eriksson, väg- och trafikchef vid kultur- och teknikförvaltningen, till Sundsvalls Tidning.

Med en ny väghyvel blir snöröjningen både enklare och säkrare. Dessutom är det mer naturvänligt. Den gamla hyveln har i omgångar gått sönder, särskilt när den behövts som mest, och maskinen släpper ut betydligt mer avgaser än en av nyare modell.

En kravspecifikation ska nu sammanställas. Därefter ska köpet upphandlas. Man räknas med att den nya hyveln går på drygt fyra miljoner kronor – välinvesterade pengar, enligt Jan Eriksson.

– Ambitionen är att vi ska ha handlat in den nya väghyveln inför nästa vintersäsong och att den är på plats då, säger han till Sundsvalls Tidning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078