23948sdkhjf

Ny kaj mitt i stan

Härnösands betongkaj vid norra sundet ska rivas och ersätts av en kaj byggd i trä med serviceanläggningar och båtplatser.

Uppdraget har gått till Svevia.

Vi är redan i full gång med arbetet och har börjat slå ner de träpålar som vi sedan ska bygga den nya kajen på. Det kommer att bli ett handikappanpassat trädäck. Vi ska också installera ny belysning som kommer att göra det till ett trevligt promenadstråk för alla oss som gillar båtar, säger Magnus Skoglund, Svevia, i ett pressmeddelande.

Den nya Kronholmskajen byggs vid norra sundet i centrala Härnösand, den ska förses med ”trivsam kvällsbelysning” och båtplatserna uppges vara avsedda för fritidsbåtar och Sjöräddningssällskapet.

Svevia ska också bygga en båtserviceanläggning, till exempel ska där finnas en sjömack och en båttvätt där det går att hämta färskvatten och tömma latrin och spillvatten.

Förutom själva kajen med tillhörande anläggningar ingår det också en del VA-ledningar och återställningsarbete av ytor och cykelbanor intill kajområdet. Allt ska vara klart till sommarens båtsäsong.

Beställare är Härnösands kommun, ordern är värd tio miljoner och det hela ska vara klart till midsommar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079