23948sdkhjf

Tillväxten fortsätter för Trelleborgs hamn

Trafiken via Trelleborgs hamn slog nya rekord under 2017, lastbilar, trailers och personbilar slog tidigare nivåer och mer än en miljon enheter.

Ökningen på de olika trafikslagen som passerade Trelleborgs hamn under året var för lastbilar 6,7 procent och trailers 7,1 procent. I reda tal utgör de tillsammans med personbilarna 1 125 573 enheter. Hamnen har haft en stabil tillväxt sedan 1989 med en genomsnittlig årlig ökning av antalet enheter på 5,8 procent.

– Hamnen står inför nya utmaningar att hantera ett så stort antal enheter både i och utanför hamnen. Volymutvecklingen ser ut att fortsätta i samma positiva riktning. Prognoserna fram till 2026 visar på att antalet fordon då kommer att uppgå till 1,8 miljoner, säger Jörgen Nilsson som tillträdde som vd för Trelleborgs hamn i mitten av oktober, i ett pressmeddelande.

Trelleborgs hamn arbetar just nu med en ny check-in där man kommer att dela upp godstrafik och persontrafik, en ombyggnation som ska vara klar till sommaren. Det är en expansiv fas som pågår med utbyggnad och flytt av hamnen till ett nytt område i sydost. Målet är att klara en kapacitetsökning i ett längre perspektiv. Bygget av hamnens nya läge planeras komma igång under året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078