23948sdkhjf

Nu ska Trafikverket peka ut 74-tonsvägarna

Under torsdagen meddelade regeringen att man fattat beslut om ändring i trafikförordningen – nu ska Trafikverket bestämma vilka vägar som kan upplåtas för tyngre fordon.
Nu har regeringen beslutat om ändring i trafikförordningen vilket möjliggör för Trafikverket att avgöra vilka vägar som kan upplåtas till 74-tonstrafik.

– Både jobb och klimat får fördelar av 74 tons lastbilar. Industrins godstransporter kan effektiviseras och då gynnas jobben samtidigt som konkurrenskraften för svenska åkerier stärks, säger Tomas Eneroth infrastrukturminister, i ett pressmeddelande.

Läs också: Trafikverket: Kan ta 20-25 år

Läs också: Vägarna håller inte för 74-tonstrafik

Intensifierar arbetet
Lars Bergman, strategisk infrastrukturplanerare på Trafikverket, säger till Skog Supply att man kommer att fortsätta det arbete man har påbörjat med att identifiera vägnätet, men att arbete kommer att intensifieras.

– Vi fortsätter det arbete vi har hållit på med, vi har inte suttit stilla, men nu har vi ett bemyndigande i och med att trafikförordningen ger oss det. Nu intensifierar vi arbetet, säger han.

Enligt Lars Bergman är det en bit kvar innan allt sitter på sin plats och i mars beräknar man gå ut på remiss med trafikföreskrifterna som sedan ska godkännas.

– När remissen går ut har vi bestämt vägnätet. Då kommer man att se vägsträcka för vägsträcka med kartor. Till sommaren ska det finns beslut för vilket vägnät som i ett första skede får lov att köra 74-tonsekipage.

Läs Skogsindustriernas kommentar här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079