23948sdkhjf

Översyn av trafikfarlig bro får inget gehör

Trafikverket hänvisar till andra instanser när det gäller bron till Rossön.
Bron till Rossön i Strömsund har av invånarna länge ansetts vara trafikfarlig. År 2013 togs bland annat ej funktionsdugliga trafikljus ner – efter att bygden klagat.

Nu hoppas folket på ytterligare åtgärder som nya trafikljus och sänkt hastighet. Ärendet har hamnat på Lena Erixons, Trafikverkets generaldirektör, bord, skriver LT .

Det var riksdagsledamoten Per Åsling (C) som snappade upp frågan. Han skrev ett brev och förklarade sin synpunkt.

"Företrädarna upplever att det är svårt att föra en saklig dialog med ansvariga inom Trafikverket. Därför skriver jag det här brevet till dig. Jag bedömer att det är relevanta skäl som framförs av bygdens folk, och med ett starkt engagemang för att öka trafiksäkerheten kring bron. Därför vill jag be dig i din roll som generaldirektör att lyfta frågan inom myndigheten”, skrev han.

Däremot verkar inte frågan få gehör. Trafikverket anser att antalet fordon över bron per dygn, 800 stycken, är en liten mängd. Dessutom äger myndigheten inte frågan om sänkt hastighet, från 50 kilometer per timme till 30, utan snarare Strömsunds kommun.

Inte heller står en ombyggnad av bron på Trafikverkets agenda. Här är det istället Region Jämtland Härjedalen som ska ta ansvar.

"Det vi också har diskuterat med byns representanter är att bredda bron med ett påhängt gång- och cykelfält, men bron är inte i skick att klara en sådan ytterligare tyngd. När ombyggnad/nybyggnad kommer till finns även gång- och cykeltrafik med i planeringen. Finansiering av en sådan åtgärd prioriteras av Region Jämtland Härjedalen eftersom detta är en regional statlig väg som omfattas av länsplaneförordningen”.

Vad som sker med bron återstår alltså att se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094