23948sdkhjf

Fästen för alla på ny redskapsbärare

Ystamaskiner lanserar en ny redskapsbärare, GreenTec HXF 1802 med hydraulisk teleskopisk sidoförskjutning av armen. Fem olika redskap kan sättas på bäraren.

Ystamaskiner uppger att maskinen kundanpassas med olika typer av redskapsfästen och att den därför ska passa alla sorters lastbärare.

Maskinen växlar hydrauliskt mellan transport- och arbetsläge, enligt Ystamaskiner krävs en arbetshydraulik på enbart 25 liter.

Räckvidden ska vara cirka 1, 8 meter från bärarens centrum och hydraulisk klippvinkeljustering är standard.

Fem olika redskap ska kunna monteras enkelt med hjälp av mekaniska och hydrauliska snabbfästen, lovar Ystamaskiner.

De fem är ogräsborste, grensågen LRS 1402, häckklipparen HL 150, kantklipparen RI 80 och häckklipparen RC 102.

Ogräsborsten består av en stålborste med 700 millimeters diameter, den ställs in genom att ändra den hydrauliska klipp- vinklingen samt ändra vinkeln i lastaren, avståndet justeras med den hydrauliska sidoförskjutningen.

Grensågen har en arbetsbredd på 1,4 m med fyra sågklingor, ljudnivån under arbete ska vara 100 decibel och den 50 kg tunga sågen ska kunna prestera perfekta snitt upp till 100 millimeter.

Häckklippare HL 150 har bultade knivblad som skyddas av knivfingrar med rundade spetsar, arbetsbredden är 1,5 meter och klippkapaciteten uppges var upp till 40 milllimeter. Ystamaskiner lyfter också fram att häckklipparen kan monteras var som helst på kniven utifrån kundens önskemål.

Kantklipparen RI 80 har en arbetsbredd på 80 centimeter, rotorklipparen ska passa bra för klippning under staket, runt träd och stolpar och mindre slänter.

Klipparens två knivar ska skyddas mot till exempel sten av en skyddstallrik, en fjäderbelastad tallrik som ska vika undan vid kontakt med träd, stolpe eller något annat hinder.

Häckklippare RC 102 beskrivs som stark och effektiv och lämpad för att klippa träd och buskar, klipparen ska klara grener upp till tre centimeter och det avklippta materialet finfördelas dessutom vilket minska behovet av efterröjning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094