23948sdkhjf

Alliansen vill skärpa kraven för återvinning

"Både insamling och återvinning av avfall behöver utvecklas för bättre service och större miljönytta", skriver oppositionens miljöpolitiska företrädare i en debattartikel.
Alliansen vill skärpa kraven för återvinning. I en debattartikel publicerad på Dagens Samhälle lägger miljöpolitiska företrädare för oppositionspartierna fram en rad förslag på området – bland annat ökad tillgänglighet till insamlingssystemen.

”Vi är många som varje dag drar vårt strå till stacken genom att sortera plast, kartongförpackningar, batterier och panta flaskor. Att det ska vara enkelt och effektivt är viktigt. Man ska veta att insatsen ger miljönytta”, skriver Kristina Yngwe (C), Maria Malmer Stenergard (M), Lars Tysklind (L) och Lars-Axel Nordell (KD).

Förslagen Alliansen lägger fram är skärpta krav på ökad tillgänglighet och service i hela landet gällande insamlingssystemen, skärpta miljökrav på insamling och återvinning, ökat inflytande för kommuner i utformning av insamlingssystemen, förenkling av insamling och återanvändning av textiler samt avreglering av sektorn för att minska kostnaderna.

”Både insamling och återvinning av avfall behöver utvecklas för bättre service och större miljönytta. Allianspartierna har presenterat och är beredda att genomföra sådana reformer. De vore bra för miljön, hushållen och företag”, avslutar de.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093