23948sdkhjf

Sweco ska förbättra Polypetide Groups avfallshantering

"Det är spännande att få vara en del av ett projekt som har så höga ambitioner när det gäller miljö-, hälso-, och säkerhetsfrågor"
Det blir Sweco som kommer att ansvara för läkemedelsföretaget Polypetide Groups nya hantering av avfall och lösningsmedel. Företaget satsar på en lösning som både kommer spara tid, minska olycksrisker och minimera risken för produktionsstopp.

– Det är spännande att få vara en del av ett projekt som har så höga ambitioner när det gäller miljö-, hälso-, och säkerhetsfrågor. Sweco har en lång erfarenhet av komplexa industriuppdrag både från Sverige och Europa och här kan vår samlade kompetens verkligen komma till sin rätt, säger Pär Jedenberg, Regionchef Syd för Swecos industrikonsulter, i ett pressutskick.

Polypetide Groups fokusområde är leverans av peptider och peptidrelaterade molekyler. Dessa används i sin tur vid läkemedelstillverkning. Företaget huserar i Malmö och som bieffekt av ökade produktionsvolymer, behöver man byta ut den befintliga lösningen som används idag. Och det är på tiden – anläggningen som är drift följer varken riktlinjer för miljö, hälsa eller säkerhet.

Uppdraget väntas slutföras år 2019 och sträcker sig över flera områden – bland annat teknik, upphandling, konstruktion och projektledning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109