23948sdkhjf

Kompetens för deponering av konstgräs saknas i Sverige

Istället måste varje plan skickas utomlands, till exempelvis Danmark, och det blir en riktigt dyr historia.
Fotbollsplaner gjorda av konstgräs är i längden ingen billig historia. När mattorna slits ut måste både plasten och sanden skickas för deponi och sanering. Problemet är bara att det idag inte finns något företag i Sverige som gör detta, skriver P4 Malmöhus .

Istället måste konstnärsmattorna skickas till exempelvis Danmark – en åtgärd som kostar cirka 400 000 kronor per plan. Problemet har funnits länge men det är först på senare tid som det uppmärksammats av kommunerna.

– Jag tror det har kommit när man börjat lägga om planer att då helt plötsligt dök kostnaden upp. Vilket man inte hade med från början. Då hade man säkert lagt en peng med i kalkylen, säger Håkan Zetterstrand, enhetschef på fritidsförvaltningen i Malmö, till P4 Malmöhus.

För Malmös del kommer problematiken att innebära ökade kostader på runt 1,5 miljoner kronor de kommande åren.

– Mer pengar kan vi inte få. Man får omdisponera. Man får kanske stoppa någon annan tillbyggnad eller utbyggnad under något års sikt, säger Håkan Zetterstrand till P4 Malmöhus.

Idag har Malmö 22 konstgräsplaner och i år tillkommer två till. När dessa sedan ska deponeras ligger kostnaden med andra ord på 400 000 kronor styck – en totalkostnad på 9,6 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094