23948sdkhjf

VM i Åre ställer krav på fungerande vintervägar 2019

Svevia ska ta hand om drygt tusen kilometer statlig väg i Krokoms driftområde, ett uppdrag som blir lite extra krävande 2019 då alpina VM anordnas i Åre.

Enligt ett pressmeddelande har Svevia fått förnyat förtroende i Krokom, företaget ska under de kommande fyra åren ta hand om 1 052 kilometer statlig väg i Krokoms driftområde.

E14 är den mest trafikerade sträckan i området och Svevia måste hålla den i trim så att till exempel fjällturister och godstransporter kan ta sig fram året runt.

Turismen innebär att vägarna, särskilt till Åre, måste vara i riktigt bra skick, inte minst nästa år.

Under 2019 kommer vi att få ett alpint VM i Åre vilket kommer att ställa extra stora krav på välfungerande vägar, säger Anders Lindholm, Svevia, i pressmeddelandet.

Den västra delen av driftområdet utgörs av fjällmiljö, vintersäsongen är lång med mycket snö och stor risk för igendrevade vägar.

Uppdragets östra del präglas av inlandsvägar, skog men också de statliga vägarna genom Jämtlands metropol Östersund och ute på Frösön.

Svevia räknar med att somrarna kommer att präglas av löpande vägunderhåll, att laga sprickor och hål och vårda vägmärken, vägräcken, kantstolpar och viltstängsel samt underhålla diken och trummor.

283 kilometer grusväg ingår i uppdraget. Det nya kontraktet träder i kraft den första september, det löper över fyra år och är värt cirka 39 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094