23948sdkhjf

Skövde ska utbilda framtidens byggproduktionsingenjörer

Med start redan i höst kan studenter söka sig till en ingenjörsutbildning med fokus på byggbranschen.
Högskolan i Skövde startar en ny treårig utbildning. Den startar redan i höst och ska ta fram framtidens byggproduktionsingenjörer. Det skriver skolan i ett pressmeddelande.

Utbildningen har varit på gång under en längre tid. Nu är själva planeringen klar och den kan därmed sjösättas redan i år.

– Utmaningen har varit att skapa en ingenjörsutbildning som både har rätt innehåll för byggbranschens framtida behov men också drar nytta av den starka utbildnings- och forskningsmiljö vi har inom ingenjörsvetenskap vid Högskolan i Skövde. Den nya utbildningen klarar dessa två grundläggande krav, säger Magnus Holm som är avdelningschef vid Högskolan i Skövdes institution för ingenjörsvetenskap, i pressmeddelandet.

Högskolan i Skövde menar att digitaliseringen kommer att förändra stora delar av samhället, inte minst byggbranschen. Men den nya utbildningen formas studenterna i den digitala tidseran och får kunskaper inom vr-verktyg och olika former av sensor- och robotteknik.

– Svensk byggtjänst har gjort en intressant undersökning som visar att många företag i byggbranschen har en mycket lång digitaliseringsresa framför sig. Studenterna som går den nya utbildningen kommer att spela en viktig roll på den resan, säger Magnus Holm.

Första året kommer studenterna att få studera tillsammans med andra högskoleingenjörsutbildningar på Högskolan i Skövde. Andra och tredje året fokuserar på produktionsteknik med fokus på byggproduktion.

Utbildningen kulminerar i dubbla examina – en högskoleingenjörsexamen och en teknologie kandidatexamen, båda inom huvudområdet produktionsteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094