23948sdkhjf

Caterpillars vågsystem gör livet enklare för maskinförare

Systemet, kallat Payload, kommer som standard med företagets nästa uppsättning maskiner.
Det är i ett pressutskick som Caterpillar berättar om fördelarna med sitt sensorstyrda vågsystem, även känt som Payload. Företaget skriver att det är det mest moderna på marknaden och att ingen annan grävmaskinstillverkare kan erbjuda det som standard.

Men vad är Payload då? Kort och gott är det ett system som effektiviserar och ger en exakt mätning av hur mycket material som hanteras.

– Förutom att vågsystemet ger föraren full kontroll skapas ett korrekt faktureringsunderlag vilket är en trygghet för kunden, säger Anders Forsberg, produktchef, i pressmeddelandet.

Payload kommer som standard i företagets nya uppsättning av grävmaskiner. Med hjälp av det minskar risken för böter för överlast utan att för den delen göra att en maskin blir underlastad.

– Ett vanligt scenario är att många hellre underlastar för att vara på den säkra sidan. Ur effektivitetssynpunkt innebär det att om man fyller lastbilen till 90 procent varje gång så är var tionde lastning i onödan, säger Anders Forsberg.

Systemet är utvecklat med användarvänlighet i åtanke. Maskinföraren ställer in den önskade målvikten på skärmen och sen känner Payload av om vikten är uppnådd. Det går även, under själva lastningen, att se förändringarna i realtid. Systemet skickar en ljudsignal när man närmar sig målvikten och då tänds även en röd lampa.

För extra precision går det även att välja vilken dumper eller lastbil det är som ska lastas. Man kan även välja olika typer av material – exempelvis jord, grus, bergkross eller annat som används vid bygge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078