23948sdkhjf

EW240E är Volvos mest innovativa materialhanterare någonsin

Maskinen är anpassad efter miljö och produktivitet.
Volvo Construction Equipments har presenterat en ny materialhanterare utvecklad med avfalls- och återvinningsindustrin i åtanke. EW240E, som är modellbeteckningen, väger 26 ton och drivs med Volvos steg 4-motor. Det innebär en effekt på 173 hästkrafter och ett vridmoment på 850 nm vid 1350 varv per minut, skriver företaget i ett pressutskick.

Maskinen är optimerad för hög produktivitet och minimala driftuppehåll. Den är dessutom, enligt Volvo, idealisk för uppgifter som kräver optimal räckvidd och överblick.

EW240E är tillverkad med en särskilt framtagen överdel samt förstärkt undervagn som ska tåla stor belastning vid skrotsortering. Man har även implementerat funktioner som hydraulmanövrerad hytt, fyra stödben som standard, helgummidäck och skräddarsydd rak bom för flexibel montering av antingen ett femmeters svanhalsskaft eller ett fyrameters grip- och sorteringsskaft.

Prestandamässigt ska EW240E enligt Volvo vara ett lyft från tidigare iterationer. Man ska ha åstadkommit detta tack vare bommen med flytfunktion och bomcylinderns dämpning – vilket dels ska minimera skakningar men även hålla gripen mer stabil.

Även maskinens säkerhet har förbättrats tack vare att maskinens skaft fått ett begränsat rörelseområde. På så vis ska risken för kollision mellan hytt och grip vara ett minne blott. Volvo har även infört en höjdbegränsningsfunktion som tillval för de som planerar att använda maskinen inomhus.

Med EW240E börjar ett nytt kapitel av mångsidighet, menar Volvo. Maskinen kan anpassas på såväl insida som utsida, och produktiviteten ska maximeras genom att enheten kan anpassas efter arbetsuppgift. EW240E har även ett särskilt Eco-läge som slås på automatiskt för att minimera åverkan på miljon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109