23948sdkhjf

Midroc Europe investerar i Checkproof

Bolaget blir delägare till 26,7 procent.
Checkproof är ett digitalt system som är utvecklat för att hjälpa företag med att skapa struktur, trygghet och säkerhet. Den digitaliserar olika checklistor och inspektionsunderlag och under 2017 har Midroc Europe och Checkproof genomfört flera pilotprojekt tillsammans. Ett av dessa skedde i Hofors hos en av Midrocs kunder, där systemet använts i det löpande underhållsavtalet.

– Vi var i stort behov av ett system som kunde underlätta för oss i vårt dagliga arbete. Vi fick möjlighet att testa att arbeta med Checkproof och det har verkligen underlättat oerhört, den största fördelen är hur lätt det är att använda, säger Joakim Sundberg, projektledare för Midroc i Hofors, som deltagit i pilotprojektet, i ett pressmeddelande.

Och nu, efter flera pilotprojekt, väljer Midroc Europe att investera i bolaget och blir delägare till 26,7 procent. Tack vare detta kan Checkproof bygga upp sin organisation och att vidareutveckla systemet ytterligare.

– Vi startade Checkproof för 3 år sedan och sen dess har det hänt otroligt mycket. Vi har i dag flertalet stora kunder inom olika branscher och verksamheter, varav flera multinationella företag. Eftersom Midroc är marknadsledande inom industrisektorn känns de som en perfekt partner. Med Midroc får vi inte bara in kapital utan en enorm kompetens och erfarenhet, säger Håkan Holmgren, vd och grundare av Checkproof.

– För oss innebär investeringen i Checkproof starten på ett långsiktigt samarbete. I och med partnerskapet kan vi nu dessutom bredda Midrocs erbjudande. Vi tror verkligen på produkten och ser att den fyller ett tomrum som finns i branschen idag, säger Christer Wikström, en av Midrocs koncernchefer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125