23948sdkhjf

Tata Steel samarbetar med Ahlsell Sverige

Företagen tycker att det behövs en ökad konkurrens på området plåtslagerimaterial.
Ståltillverkaren Tata Steel inleder ett samarbete med Ahlsell Sverige. Avtalet gäller plåtslagerimaterial som ska säljas över hela Sverige.

Det omfattar också logistik, med lager i Hallsberg i Örebro län, för leverans över hela landet inom 24 timmar.

– Det här är ett samarbete som vi ser väldigt mycket fram emot för att kunna bredda vårt erbjudande, säger Gabriel Olofsson, Produktchef Ventilation och Insulation på Ahlsell Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet är löpande och är en del i Ahlsells större satsning mot plåtslagare. Båda företagen menar att konkurrensen på marknaden behöver öka då den domineras av ett fåtal spelare.

– Det här är en match ’made in heaven’. Det är enormt kul med en ny och pigg aktör som vill ta sig an plåtslagerisegmentet och röra om på marknaden för att ge de etablerade bjässarna en utmanare, säger Niklas Eriksson, Product & Procurement Manager Nordic på Tata Steel Building Systems, enligt pressmeddelandet.

Tata Steel är en stor europeisk stålproducent med ståltillverkning I Storbritannien och Nederländerna. Bland kunderna finns bland annat bygg-, bil-, förpacknings-, energi- och flygindustrin. Globalt har företaget en kapacitet på över 28 miljoner ton och 75 000 medarbetare.

Ahlsell Sverige är en distributör av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Den svenska verksamheten har drygt 3 000 medarbetare, 100 butiker och ett centrallager i Hallsberg.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079