23948sdkhjf

Brosatsning stort genombrott för Sonstorp Mekaniska

En miljardorder har tagit Hällestadsbolaget in i infrastrukturbranschen. Och man är där för att stanna.
Sonstorp Mekaniska utanför Hällestad, Finspång, har landat en mångmiljonorder. Det är en 20 meter lång och cirka fem meter bred gång- och cykelbro som inom kort ska levereras i Stockholmsregionen.

– Vi har siktat på att ta oss in i infrastruktur- och brotillverkningsbranschen. Nu har vi lyckats med mångmiljonordern, som vi fått i samarbete med Outokumpu i Degerfors. Det här kommer att belägga och utveckla vår robotverkstad in i framtiden, säger marknadschefen Mikael Abrahamsson, till tidningen Folkbladet .

Bron är höj- och sänkbar och tillverkas i företagets fabrik. Robotlinen är enligt bolaget Patrick Sandberg en av norra Europas största. Ordern kan även vara det genombrott som Sonstorps Mekaniska så väl behöver. Han tror att ordern kan stärka företagets position inom robotsvetsning och på så vis öka tillväxten.

Förhoppningen är att kunna ta sig an flera broar runt om i Sverige. Man letar med ljus och lykta efter nya projekt och Sonstorp Mekaniska är certifierade för att klara den typen av arbeten.

Och nog ser det bra ut. Enligt Mikael Abrahamsson har efterfrågan på deras tjänster ökat markant det senaste halvåret. Man kommer även att behöva göra nya investeringar som exempelvis nyanställningar.

– Vi är i behov av att utöka bemanningen. Vi söker ett antal svetsare och bearbetningspersonal, säger Patrick Sandberg till Folkbladet.

Förhoppningen är att steget in i infrastrukturbranschen inte ska vara en tillfällighet.

– Det finns definitivt en marknad för oss. Målet är att få fler beställningar på broar. Vi ligger bra till geografiskt med rimliga avstånd till exempelvis Stockholm, Örebro och Göteborg. Dessutom är det nära till hamnen i Norrköping, säger Mikael Abrahamsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078