23948sdkhjf

Göteborg häver kontraktet med Implenia för Vasabron

Susanne Hultgren, avdelningschef på trafikkontoret: "Vi behöver ta kontroll över situationen"
Renoveringen av Vasabron i centrala Göteborg fortsätter att försenas. I ett pressmeddelande skriver Trafikkontoret att man nu tröttnat och bryter kontraktet med bolaget Implenia – detta efter att de kommit med en ny tidsplan.

Och enligt Implenias beräkningar blir reparationen klar i februari 2019. Det innebär en försening på 10 månader.

– Vi behöver ta kontroll över situationen och se till att få bron klar, säger Susanne Hultgren, avdelningschef på trafikkontoret, i pressmeddelandet.

Förseningen innebär en stor påfrestning för staden och verksamheterna då bron är en viktig länk mellan innerstaden och Vasastaden. Men diskussionerna om förseningar började redan i november 2017. Nu, fyra månader senare, har Implenia inte kommit med en acceptabel tids- och handlingsplan. Därav hävs kontraktet, skriver Trafikkontoret.

– Vi beklagar att det har blivit så här men när en leverans inte fungerar måste vi agera för att säkerställa att projektet blir klart, säger Susanne Hultgren.

Nu ska en ny upphandling genomföras och fram tills dess att en ny entreprenör hittats, ska området kring arbetsplatsen ses över och säkras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064