23948sdkhjf

Trejon på offensiven i Finland

Ett förstärkt samarbete med den finska maskinleverantören Turun Konekeskus gör att Trejon nu får tillgång till ett rikstäckande försäljningsnätverk i Finland för sitt skogsprogram. Förhoppningen är en mer än fördubblad omsättning i Finland.

Trejon tillverkar och utvecklar produkter inom entreprenad, skog och lantbruk. Sedan tidigare samarbetar företaget med Åbobaserade Turun Konekeskus om grönytemaskiner. Samarbetet utvidgas nu till att även omfatta Multiforestprogrammet som omfattar skogsvagnar i flera utföranden med totalvikter från 6,5 ton upp till 18 ton samt skogskranar med räckvidd från 3,9 meter upp till 9,0 meter.

Trejons maskinutbud passar mycket bra in på vår marknad i Finland. Vi ser en stor potential för Multiforest i Finland, säger Anders Vahtola, försäljningschef hos Turun Konekeskus.

De första leveranserna av skogsvagnar till Finland närmar sig med stormsteg. Den första serien är inne för slutmontering och därefter återstår slutkontroll innan de första vagnarna skeppas iväg. Tanken är att göra den stora lanseringen i höst under Finnmetko i Jämsä, Finlands största skogsmässa som arrangeras vid månadsskiftet augusti-september.

Trejons vd Henrik Johansson är mycket förväntansfull inför det nya samarbetet.

– Trejon har samarbetat med Turun Konekeskus under ett antal år och företaget har varje år ökat marknadsandelarna för våra produkter, säger Henrik Johansson, som kalkylerar med mer än fördubblad omsättning i Finland i fortsättningen.

Exporten blir allt väsentligare för företaget som redovisar en god omsättningsökning under de senaste tio åren, till stor del tack vare en ökande efterfrågan från olika utlandsmarknader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078