23948sdkhjf

Nu ska Sundsvall få en ny "Storbro"

Bygget som ersätter den 82-åriga Storbron beräknas vara klart 2020.
Storbron i Sundsvall har funnits sedan 1936. Under åren som gått har den bara genomgått mindre reperationer, och nu är det dags att ersätta den med en helt ny bro. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Bygget påbörjas under våren 2018 och 2020 ska bron vara klar.

– Den bro vi har idag är uttjänt och går inte att reparera ytterligare, utan måste rivas och ersättas av en ny bro. Det är inte lönsamt att reparera den helt enkelt, säger Anders Calissendorff, projektledare, Gatuavdelningen, i pressmeddelandet.

Den nya bron blir 18 meter bred och kommer att ha tre körfält samt två gång- och cykelbanor. Under bron kommer det att vara fri höjd på 4,60 meter.

– Vi bygger en nyare, modernare och tryggare bro där vi samtidigt ökar rymligheten och kontakten med vattnet. Vi öppnar också upp selångersån i och med att vi breddar ån för att minska risken för skador vid höga vattenflöden i framtiden, säger Stefan Näslund, sektionschef, gatuavdelningen.

Under tiden som bron byggs kommer trafiken ha nedsatt framkomlighet. Det avser framför allt timmarna under rusningstrafik.

– Räkna med extra restid, välj om möjligt andra vägar eller försök att åka andra tider. Kör lugnt och visa hänsyn till dina medtrafikanter och våra entreprenörer som arbetar i området, uppmanar Stefan Näslund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422