23948sdkhjf

Jula köper Dryport Skaraborg

Tågterminalen Dryport Skaraborg i Falköping köps upp av Jula. Terminalen är redan en central del i företagets logistikkedja och nu ska den utvecklas vidare.
– Detta är en stor satsning och ett helt nytt spännande affärsområde för Julakoncernen, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef, i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Jula är en långsiktig lokal aktör i Skaraborg med ett starkt entreprenörskap som ser stora möjligheter med köpet av Dryport Skaraborg.

Den stora vinnaren är miljön, menar Jula, även om hela regionen drar nytta av terminalen. Via den kan trafik läggas om från lastbil till tåg. Ett exempel på detta är Julas nya tåglogistiklösning med containerfrakt från hamnen i Göteborg till centrallagret – en åtgärd som minskat det totala koldioxidutsläppet med 750 000 kilo. Med alla olika delar på plats är den slutliga reduceringen av CO2-utsläpp hela 96 procent. Det har möjliggjorts genom tågpendeln i kombination med biodiesel och långa fordon. Jula har sedan valt att miljökompensera upp till 100%.

Köpet innebär att man tar över alla kopplade avtal. På sikt vill man, tillsammans med Falköpings kommun, etablera ett ”Skaraborg Logistic Center”. Målet är att det ska vara etablerat som ett av Sveriges starkaste varumärken inom logistikområdet senast 2025.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.072