23948sdkhjf

De bygger Sveriges modernaste tågdepå

Projektet är det största någonsin för Norrköpingsbolaget.
Sveriges modernaste tågdepå ska byggas i Hässleholm. Entreprenör är NCC Construction som får Norrköpingsbaserade Lintol till sin hjälp. Uppdraget är det största i Lintols historia och entreprenadsumman ligger på cirka 70 miljoner kronor.

Lintols del i projektet är att utföra all platsjuten betong vid Kärråkra Tågdepå. I Hässleholm ska 110 Öresundståg kunna servas med allt från reperation till städning.

– Vi har sedan i höstas deltagit i projekteringen och bidragit med vår kunskap för att hitta effektiva lösningar. Det är ett komplext projekt där vår kunskap och erfarenhet kommer väl till pass, säger Lintols entreprenadchef Wiktor Holstenson i ett pressmeddelande.

Arbetet startat inom kort och ska vara klart under 2019. 200 yrkesarbetare och 35 tjänstemän är delaktiga i projektet som i sig omfattar 26 000 kvadratmeter.

– Det känns väldigt positivt med Linotol. Under projekteringen fick vi bra input från Linotol på möjliga förbättringar och konstruktiva förslag på hur vi kan lägga upp jobbet, säger Kurt-Arne Nilsson, ansvarig inköpare på NCC, Tågdepå Kärråkra, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081