23948sdkhjf

Gröna redskap från Irland

Nordicc tar in irländska Slanetracs redskap för grönyteskötsel, först ut är en serie häcksaxar som ska monteras på lastare, traktorer eller redskapsbärare.

Nordicc låter meddela att produktportföljen blivit ännu större sedan företaget börjat sälja irländska Slanetracs produkter i Sverige, Norge och Finland.

– Vi valde dem för att de vet hur grönyteskötsel går till, det syns i utformningen av produkterna. Kompromisslös kvalitet ner i detaljnivå gör också sitt till, förklarar Ruben Klingenberg, marknadsansvarig på Nordicc

– Vi tycker att det saknas bra produkter för häckklippning med mera mellan handhållna maskiner och stora dyra maskiner.

Alla redskap är CE-märkta och tillverkade i 460-stål från SSAB uppger Nordicc som också betonar att det bara är att koppla på dem och börja arbeta – någon komplicerad eller kostsam ombyggnation behövs inte.

Först ut är en serie häcksaxar med standardbredden 150 respektive 180 centimeter, de kan dock göras upp till 300 centimeter, förklarar Nordicc.

Häcksaxarna är gjorda för montering på lastare, traktorer och redskapsbärare. Men det finns modeller även för grävmaskiner, enligt Nordicc ska de bara kunna kopplas på och de ska klara att klippa upp till 40 millimeter grova grenar.

Fler produkter är på gång, Nordicc aviserar till exempel ett såghuvud för röjning av mindre träd, grenar och annan vegetation.

Såghuvudena finns i två utföranden: HS55, med en klinga som är 55 centimeter i diameter som ska klara att såga i upp till 150 millimeters tjocklek, respektive H75, med en klinga med en diameter på 75 centimeter som ska kunna såga upp till 250 millimeters tjocklek.

I det nya programmet ingår också klipphuvud till grävmaskiner där klippningen sker genom knivar som roterar horisontalt och där knivarna är monterade ovanpå varandra, något som uppges innebära en god mulchningseffekt.

Klipphuvudena finns i bredderna 80 samt 100 centimeter och ska passa grävmaskiner i spannet 1,5 - 7,5 ton.

En borste som håller undan ogräset och levererar jämn och stark borstning utlovas också, RB80 monteras på en grävmaskin eller på samma armsystem som häcksaxarna.

Borsten finns med ett eller tre borsthuvuden och kan förses med allt från skonsamma borst till hårda stålborst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141