23948sdkhjf

Bra koll på uppkopplad kross

Genom att koppla upp sitt krossverk ska processen kunna övervakas och optimeras lovar Fredheim Maskin som ser det hela som ett kontrollrum i skärmformat.

Att krossa berg är en stor process, Keestracks återförsäljare Fredheim Maskin liknar den vid en processindustri i miniatyr, en verksamhet som dessutom bedrivs i en mycket tuff miljö.

För att kunna kontrollera och följa upp processen krävs god information, något som nu ska bli lättare att åstadkomma lovar Fredheim Maskin.

Lösningen uppges vara att få tillgång till all data i realtid, och detta ska bli möjligt tack vare en kombination av sensorer, GPS-teknik, internet och ett användarvänligt gränssnitt förklarar företaget i ett pressmeddelande.

– Ekonomin i krossverksamhet är helt beroende av att maskinerna mår bra och har förutsättningar att producera. Med Keestrack-er blir det lättare att planera in förebyggande underhåll, likaså att tidigt få signaler om och åtgärda eventuella störningar, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin AS, i ett pressmeddelande.

Enligt Fredheim Maskin ska samma system användas för att ge uppgifter om drifttider, krossinställningar, produktionsvolymer med mera, något som uppges göra det enkelt att följa och optimera produktionen.

Rent konkret har krossverket försetts med sensorer som ska övervaka drift och status, samt leverera verkets position via GPS-mottagare.

Krossverket kommunicerar sedan, via mobilnätet och internet, med en server där informationen lagras och bearbetas, servern kommunicerar dessutom med dem som övervakar driften.

Enligt Fredheim Maskin har Keestracks egna specialister lagt stora resurser på att utveckla gränssnittet och dess interaktiva verktyg för maximal användarvänlighet och nytta.

I systemet finns dessutom automatiserade rutiner för diagnos, underhåll och uppföljning av produktionen, något som enligt Fredheim Maskin tryggar produktionen både på daglig basis och på lång sikt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125