23948sdkhjf

Maskinförare startar redskapsservice

Ett Umeåbaserat företag ska serva grävmaskinsredskap i hela Norrland, fokus ligger på tiltrotatorer och nystartade Maskinredskap tror sig få mycket att göra i en grävmaskinstät del av landet.

Bakom företaget står Mikael Holmström och Patrik Andersson, två gamla maskinförare som, enligt ett pressmeddelande, kan räkna ihop mer än 30 års samlad erfarenhet från branschen,

– Vi är ett heltäckande företag med fokus på tiltrotatorer från Rototilt och Engcon, säger Mikael Holmström i pressmeddelandet.

Han tror att behovet av specialister som dels kan lösa problemen snabbt, dels arbeta förebyggande blir allt större i takt med att tekniken blir allt mer avancerad.

– Stillestånd är dyra och att tappa produktion är det ingen entreprenör som varken vill eller har råd med idag.

– En klok entreprenör tar årligen in sin utrustning på kontroll innan något händer, särskilt nu innan våren och högsäsongen börjar, förklarar Mikael Holmström.

Dagens maskiner är ofta driftsäkra men jobbar i tuffa miljöer och slits hårt, detsamma gäller utrustningen och de två grundarna tror därför att det finns en hel del att göra för dem framöver, inte minst i en utvecklingsregion som Norrland där det byggs mycket – på alla grävmaskiner sitter ju normalt både en tiltrotator och flera andra redskap.

Förutom reparationer och service kommer Maskinredskap också att erbjuda reservdelar, tanken är att till exempel kunna avlasta märkesverkstäder.

– Vi är direktuppkopplade mot våra leverantörers reservdelsdatabaser vilket är mycket smidigt eftersom vi utifrån produkternas serienummer direkt ser vilka komponenter och reservdelar som behövs, säger Mikael Holmström.

Maskinredskap kommer att ha sin bas i Umeå, de kommer också att arbeta ute i fält och hos kunderna och Mikael Holmström och Patrik Andersson räknar med att åka hela Norrland runt.

– Vi har en bra beläggning. Ambitionen är att växa under de kommande åren och att anställa mekaniker när vi hittar rätt kompetens, säger Mikael Holmström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156