23948sdkhjf

Mer jobb i Härnösand

Svevia tar över skötseln av gator och vägar i Härnösand under de kommande fem åren, ett omfattande uppdrag som kräver en del nyrekryteringar.

Uppdraget, som är värt 30 miljoner kronor per år, omfattar bland annat 114 kilometer gator, 49 kilometer enskild väg, 18 broar varav två är öppningsbara, 12 skridskobanor, 211 kilometer vattenledning, 161 kilometer spillvattenledning och 93 kilometer dagvattenledning.

I kontraktet, som träder i kraft den första juni, ingår både sommar- och vinterunderhåll men också reinvesteringar och skötseln av hamnar och kajer.

I drift- och underhållsuppdrag i en kommun kommer vi närmare de vi utför uppdraget åt. På det sättet skiljer det sig lite jämfört med de uppdrag som vi har på det statliga vägnätet. Det blir en mer nära relation med kommunens invånare när kontraktet även innehåller delar som att ploga och spola skridskobanor, ta undan snö utanför kommunala fastigheter, handskotta och sanda trappor och att sommartid sopa och hålla snyggt på torget, uppger Svevia i ett pressmeddelande.

För att klara detta måste företaget rekrytera ett tiotal nya medarbetare.

Vi hoppades mycket på att vinna det här kontraktet och var redo att direkt gå ut med rekryteringsannonser. Hittills har intresset varit stort och med flera intressanta sökanden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094