23948sdkhjf

Nu ska Lunds nya bro komma på plats

Under två veckor är E22 i Lund avstängd. Anledningen är att 5000 ton betong ska flyttas.
På torsdag den 5 april klockan 20.00 stängs E22 i Lund av för trafik. Man startar nämligen förberedelserna inför flytten av den nya bron och avstängningen avser trafiken mellan trafikplatserna Gastelyckan och Lund norra. Arbetet kommer att pågå fram till den 19 april.

– Detta är ett av de mest avancerade momenten i spårvägsbygget. Förberedelserna har varit långa och omfattande när det gäller planeringen av trafiken för att den ska flyta så bra som möjligt under avstängningstiden, säger Pernilla von Strokirch, projektchef för Lunds kommun för spårväg Lund C – ESS, i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Det finns en detaljerad timme-för-timme-planering för de arbeten som görs den 5 och 19 april. Dessutom har vi jobbat mycket med att kommunicera. Det är spännande att flytten nu ska ske. Vi har skapat en utsiktsplats väster om bron eftersom vi vet att det finns ett stort intresse hos allmänheten.

Först kommer man att ta bort 2500 kvadratmeter asfalt med en särskild asfaltsfräs. Därefter ska 17 000 kubikmeter lera schaktas bort för att skapa utrymme så att den nya bron kan rullas på plats.

Samtidigt som detta sker startar man rivningen av den gamla bron. Betongen och armeringen kommer att knackas och knipas bort med hjälp av en så kallad ”crusher” och en betonghammare.

När lermassorna väl är borta och den gamla bron är riven, förbereds marken för flytten av den nya bron. Det som gör att bron ska rulla – lanseringsplattor och balkar – monteras nu.

För mer information om arbetet, se pressmeddelandet från Lunds kommun .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079