23948sdkhjf

Thomas Concrete Group expanderar i Tyskland

Efter uppköpen på andra sidan Atlanten ämnar bolaget att växa mer i Europa.
Efter att ha förvärvat fabriker i USA, fortsätter Thomas Concrete Group sin expansion med uppköp av två fabriker i Tyskland. Säljare är Fischer Beton och efter affären har det svenska bolaget 25 fabriker i norra delarna av landet.

– Vi utvärderar kontinuerligt möjligheterna till strukturförändringar och potentiella förvärv. Under de senaste tre åren har koncernens omsättning vuxit med drygt 75 procent. Nu yppades möjlighet att i Tyskland och USA expandera ytterligare genom att förvärva anläggningar som passar mycket bra in i vår verksamhet”, säger Hans Karlander, vd och koncernchef för Thomas Concrete Group, i ett pressmeddelande.

I Tyskland har Thomas Concrete Group har varit verksamma sedan1965. De två nya tyska fabrikerna kompletterar och stärker koncernens omfattande nät av anläggningar för produktion av fabriksbetong i Schleswig-Holstein och västra Mecklenburg-Vorpommern.

– Lübeck-Tensfeld-regionen är intressant för vårt företag och vi ser en stor potential att förbättra vår kundservice. Förvärvet är ett led i den strategi vi lade fast 2013 om en starkare och mer sammanhållen koncern med mycket stor lokal närvaro. De nya fabrikerna medför också ökad effektivitet och synergier i produktion, distribution och försäljning. Säljaren, Fischer Beton, är precis som vi, ett anrikt familjeföretag som startade redan 1951 och som nu kommer att fokusera på råmaterialbranschen”, säger Hans Karlander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093