23948sdkhjf

Sopberget i Österbymo måste bort

Ansvariga åkeriet har en månad på sig – annars väntar vite.
Ydre åkeri AB, som driver återvinningsverksamheten i Österbymo, måste åtgärda mängden sopor vid anläggningen inom en månad. Om så inte sker väntar ett vita på 30 000 kronor i veckan, skriver Smålands Dagblad .

Soporna har ökat markant sedan i somras och bland annat finns det mängder med plast från ensilagebalar på området. Åkeriet fick redan i december ett föreläggande från Myndighetsnämnden Byggnation och Miljö om att delvis, inom 21 dagar, minska mängden avfall till högst 500 kvadratmeter och tre meters höjd. På så vis ska olägenheter för människor och miljö i närområdet minska, står det i beslutet.

Åkeriet skulle även utföra andra åtgärder, exempelvis sätta upp inhägnad med tillhörande lås för att avfall inte skulle driva iväg. Men trots att tidsfristen löpt ut, är många av punkterna inte åtgärdade. Nu har Ydre åkeri begärt förlängd tidsfrist med 60 dagar varvid 45 godkänts.

Om man inte lyckas komma till botten med problemen så väntar vitet på 30 000 kronor i veckan. Föreläggandet gäller även om det överklagas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375