23948sdkhjf

D-Sack är betongsäcken som löser upp sig själv

Säcken är en ny slags betonglösning framtagen av Billerudkorsnäs.
Idén är att ta vara på årtionden av kompetens från papperstillverkning och skapa en säck som är upplösningsbar, skriver företaget i ett pressutskick.

Istället för att tömma ut betongen, eller annat byggmaterial för den delen, kan hela säcken med fördel i mixern. Säcken löses under blandningsprocessen, vilket minimerar cementavfall, eliminerar förpackningsavfall och sparar tid samtidigt som man säkerställer en renare, säkrare och hälsosammare arbetsplats.

– Jag är oerhört stolt över denna prestation och mycket nöjd med att D-Sack nu formellt har lanserats. Det är en innovation som har tagits fram i vårt säcklaboratorium i nära samarbete med Lafargeholcim, utformad för att möta specifika användarbehov och behov i värdekedjan. Säcklaboratoriet har gjort ett utmärkt jobb och satt standarden för innovation inom förpackningsindustrin, säger Mark Van der Merwe, affärsutvecklingsdirektör, Sack Solutions på Billerudkorsnäs, i pressmeddelandet.

– Vi tror på möjligheten att utveckla befintliga lösningar ytterligare, både i vår verksamhet och inom förpackningsindustrin. Koncept som D-Sack, det vill säga resultat av innovativitet och samarbete, stärker vårt bidrag till en hållbar framtid, säger Henrik Essén, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Billerudkorsnäs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094