23948sdkhjf

Trafikverket förnyar Svevias kontrakt i Eksjö

Företaget kommer fortsatt att ansvara för de statliga vägarna.
Det blir Svevia som får uppdraget av Trafikverket att fortsätta som vägentreprenör i Eksjö. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Avtalet omfattar snöröjning, halkbekämpning och göra vägarna säkra vintertid, samt utföra löpande vägunderhåll sommartid.

– Vi har det här kontraktet, för så kallat basunderhåll, redan idag. Vi är väl förtrogna med vägmiljöerna i Eksjö med omnejd, som framförallt karaktäriseras av det småländska höglandets geografi, något som kan ge stora variationer på nederbörden beroende på var i området du befinner dig, säger Pär Gustafsson, Svevia, i pressmeddelandet.

Geografiskt angränsar kontraktet till motsvarande kontrakt för Trafikverket i Kisa och Vimmerby där Svevia också är entreprenör.

– Vi har två vältrafikerade stråk, riksväg 40 och riksväg 32 där framkomligheten är avgörande för pendlare och godstrafik i området.

Det nya kontraktet börjar gälla från den 1 september och sträcker sig över fyra år. Det kommer att finnas möjlighet till två års option och kontraktet är värt cirka 35 miljoner kronor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.131