23948sdkhjf

60 år med kompakta lastare

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

En kalkonuppfödares nedsmutsade lador lade för drygt 60 år sedan grunden till den något svårdefinierade produkt som helt enkelt kallas för skidsteer. Men därmed lades också grunden till en framgångssaga, sedan starten har Bobcat hunnit leverera mer än en miljon skidsteers till kunder över hela världen.

Året var 1957. Bröderna Louis och Cyril Keller som drev en verkstad i Rothsay, Minnesota, åtog sig då en något annorlunda uppgift av kalkonuppfödaren Eddie Velo. Han behövde en maskin som kunde underlätta rengöringen i en del rejält nedsmutsade byggnader som behövdes för att föda upp fåglarna.

Hans problem var tvådelat. Byggnaderna var i två plan med en bärande konstruktion baserad på pelare. De maskiner som fanns på gården var för tunga och inte tillräckligt smidiga för att klara renhållningen i lokalerna – då återstod bara manuellt, tungt handarbete i en inte allt för trivsam miljö. Det som behövdes var en maskin som var tillräckligt lätt för att kunna lyftas upp och användas på det övre planet och samtidigt vara tillräckligt rörlig för att kunna jobba nära pelarna.

Kellerbröderna, som till vardags huvudsakligen levde på att fixa de lokala böndernas trasiga maskiner, var inte sena att anta utmaningen. Brödernas lösning blev en liten lastmaskin med ett bakre styrhjul och två drivande hjul fram. Kraftkälla var en Kohlermotor på sex hästkrafter och utrustad med dragstart. Styrningen sköttes med hjälp av två spakar som oberoende av varandra såg till att maskinen svängde höger eller vänster. För att få ett tillräckligt hårt material för tänderna på lastredskapet användes stänger som var avsedda för gallret i det lokala fängelset.

Produkten mötte ingen himlastormande efterfrågan, men hittade en liten lokal marknad bland regionens bönder. Ytterligare sex enheter tillverkades innan bröderna sommaren 1958 kom i kontakt med en annan maskinintresserad familj med hemvist i Gwinner, North Dakota. Det var familjen Melroe som såg en stor potential i den lilla, enkla lastmaskinen. Det resulterade i att maskinen visades på Minnesota State Fair där den togs emot med stort intresse. Det dröjde inte länge innan bröderna Keller anställdes av Melroe Manufactoring Company med primär uppgift att fortsätta utveckla och tillverka den lilla lastmaskinen i Gwinner.

Redan samma år presenterades Merloe M60 som uppgraderats med en motor på nio hästkrafter och med ett förbättrat lastaggregat. Utvecklingen fortsatte i samma riktning. När M200 presenterades 1959 hade lastaggregatet förbättrats ytterligare samtidigt som kraften hämtades från en 12,9 hästkrafter stark motor från Onan, ett företag som sedermera förvärvades av Cummins. Enligt företaget hann runt 400 exemplar av den lilla lastaren tillverkas innan utvecklingen tog ett stort steg framåt.

1960 var det nämligen dags för M400 som med sina två axlar och drift på samtliga, vid det laget, fyra hjul brukar beskrivas som världens första skidsteer.

200 maskiner senare lanserades en helt nyutvecklad liten lastare år 1962. En stor skillnad mot föregångarna var att föraren fick ta sig upp i maskinen framifrån. Ytterligare en väl synlig skillnad mot äldre modeller var att maskinen nu var vit och såldes under namnet Bobcat.

Parallellt växte det fram en ambition att sprida maskinerna över större delen av världen. Bland annat gjordes en lansering i Europa 1963 som blev så lyckad att ett par modeller började licenstillverkas i Europa 1965 för distribution på de lokala marknaderna. Tio år senare centraliserades dock tillverkningen i USA samtidigt som produktpaletten efter hand breddades och i dag omfattar även bandgående kompaktlastare, minigrävare och teleskoplastare samt ett oerhört brett spektrum av allehanda redskap. På programmet finns i dag också grävlastare som först lanserades i Mellanöstern och Afrika, något som följdes upp förra året i Ryssland och andra före detta Sovjetstater.

Under resans gång har företaget ändrat karaktär från renodlad skidsteertillverkare till en av världsdominanterna med avseende på kompakta maskiner avsedda för bygg och anläggning.

Ett viktigt år på vägen var 1986 minigrävare började tillverkades enligt OEM-avtal (Original Equipment Manufacturer) med franska och japanska tillverkare. Inte minst från europeiskt håll var dock efterfrågan så stark att företaget bestämde sig för att utveckla och tillverka en egen minigrävarserie.

I oktober 1988 kunde så den nya serien, byggd i samarbete med en japansk tillverkare, presenteras på Europamarknaden i Portugal. 1989 inleddes en helt egen produktion i fabriken i Bismarck, North Dakota.

Även millennieskiftet blev något av en milstolpe i och med att teleskoplastartillverkaren Sambron förvärvades år 2000 med produktionslokaler i Pont-Chateau i nordvästra Frankrike. 2014 firades något av dubbelt jubileum i och med att företaget kunde visa fram den 20 000:e teleskoplastare som rullade ut från fabriken i Frankrike. Samma år var det också dags att fira att en miljon skidsteers lämnat det amerikanska fabriksgolvet.

Sedan 2007 ägs företaget av koreanska Doosan, efter att vid ett par tillfällen mycket väl kunde ha hamnat i Volvos famn. 1969 köptes företaget av Clark Equipment, men följde inte med när Volvo och Clark slog sina påsar ihop 1985 genom bildandet av VME som stod för Volvo-Michigan-Euclid.

Senare förvärvades Bobcat av Ingersoll Rand som gjorde en jätteaffär med Volvo som förvärvade det amerikanska företagets vägdivision i början av 2007. Bara några månader senare såldes även Bobcat, men då med Doosan som ny ägare.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bauma 2019
Säg hej till Bauma

Stor, större, störst, Bauma. Se hur världens största maskinfest växer fram.

Veckans mest lästa!

Hammerglass jublar över skärpta skyddskrav

Ett färskt norskt krav på att entreprenadmaskiner på vissa av Statens Vegvesens arbetsplatser ska vara utrustade enligt Skyddsklass 3 tas emot med glädje av Hammerglass.

Mörka moln över projektmarknaden

Tillförseln av projekt till Sverige Byggers projektdatabas har minskat kraftigt de två senaste åren. Det är en tydlig indikation om att vi kan räkna med betydligt färre byggstarter inom en inte allt för avlägsen framtid.

Elektrisk gruva – Norge först i världen

NCC avyttrar dansk återvinning

NCC avyttrar sin danska återvinningsverksamhet till återvinningsföretaget RGS Nordic. Försäljningen är ett led i renodlingen av NCC Industrys verksamhet i Danmark.

Nyhetsbrev

Bygglogistiker tog hem Postnords stora logistikpris 

Specialpris delades också ut till sjukvårdslogistik på Karolinska. 

Arkiv
1

Fel av kommun att stoppa privat fibergrävning

Hässleholms kommun gjorde fel som hindrade privata företag att gräva ner fiber i kommunen. Det framgår av en dom från Patent- och marknadsdomstolen.

Ny spray motverkar kristaller i SCR-katalysatorn

Kristaller i SCR-katalysatorn är ett dyrt problem för många maskinägare – nu finns ett effektivt medel mot onödiga driftstopp och höga utsläppsnivåer.

Grönt ljus för miljardprojekt

Effektivare ballasttransporter

Samarbete om lastbilshandel

Marigt i Malung

Nya sätt att hitta mineral

Nytt forskningsprojekt

Första genomslaget i Förbifart Stockholm

Vägledning om rasrisker

En färsk tillsynsvägledning ska minska risken för bebyggda områden att drabbas av ras, skred eller erosion.

Vägsalt utvinns ur farlig aska

Med hjälp av ny teknik ska Ragn-Sells omvandla farligt avfall till värdefulla resurser i samband med såväl halkbekämpning som gödselproduktion.

Ledare: Dags att visa mod

Klart med byggledare för miljardtunnel

Mikroorganismernas tid är här

”Det är helt klart realistiskt – förutsättningarna finns”

Utvinn metall och industrimineral i samma gruvor – forskare hävdar att breddad brytning skulle minska mängden avfall och öka den ekonomiska nyttan.

Engcon tredubblar kapaciteten

I dag, tisdag, invigdes den datastyrda och helt robotiserade produktionsanläggning som ska bidra till tredubblad produktionskapacitet för Engcon.

Rototilt till Australien

Efterlängtat spadtag

I dag togs första spadtaget för den 530 meter långa Veddestabron som blir en viktig pusselbit för att knyta samman den stadsbildning som just nu växer fram i Järfälla, strax utanför Stockholm.

Ja och nej till ny yrkesskola

Utbildningsutskottet vill införa en ny tvåårig yrkesskola på gymnasienivå – tre partier håller dock inte med.

NCC bygger i Jönköping

Veckans mest lästa!

Bauma 2019
Bättre vibbar från Engcon

Välbekant uppdrag för NCC

Veidekke bygger vårdboende

De öppnar för miljölastbilspremie

Slangservice till Sala

VA-lyft i Mariestad

Bauma 2019
Engcon uppgraderar sorteringsgriparna

Ledare: Bolunds bonöt

Skånekontoret räknar på Kågeröd

Gamla rör blir nya

Se alla Företagens egna nyheter

Fabriksrenoverad Bosch original dieselspridare till Citroen och Mini Cooper

Asfaltstransportör

Motordrivna membranpumpar för industrin

Vinga - robust varningsljusramp

Lazer Triple-R Elite 750

Extraljus 9"

Reportage om Linotol - en ung gammal 90 åring! 

Produktkatalog 2019

Ny Eko butik för Fastec i Sundsvall

Bra tryck i verksamheten

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Skellefteå 20-21 mars

Arbetsbelysning LED

Ny Volvoaxel

Drivaxel till nyare Volvo och Ford

Inspektionslampa

Jackon Grundlösningar: Välj rätt byggsystem till ditt projekt

Medieintresse för tågdepån i Kärråkra

Laddbart varningsljus

Drivknut till Dacia Duster

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Skellefteå 20-21 mars

Arbetsbelysning LED med värmelins

Fabriksrenoverad original dieselspridare till VW

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

Ännu en ny Volvoaxel

Extrem helsyntetisk motorolja för racing

Sänd till en kollega

0.18