23948sdkhjf

De släpper arbetskläder för gravida kvinnor

Vd Johanna Söderström: "Vi är övertygade om att byxan kommer att ha en stor betydelse för många kvinnors arbetsvardag"
Operose släpper arbetsbyxor för gravida kvinnor. Tanken är att kunna erbjuda arbetskläder som inte sitter åt, skaver eller är obekväma. Eller ser ut som det är lånat ur pappas garderob. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi på Operose är oerhört stolta och tacksamma över att med detta nytillskott i vår kollektion ha vunnit Nordbyggs Guldmedalj! Visst fanns det en liten tanke från början att ta fram arbetsbyxan för gravida som ett statement, men egentligen var det helt enkelt för att behovet fanns, krångligare än så är det inte. Vi är övertygade om att byxan kommer att ha en stor betydelse för många kvinnors arbetsvardag, säger företagets vd Johanna Söderström i ett uttalande. Hon fortsätter:

– Det är svårt att hitta något kvinnligare än att vara gravid och att en byxa för gravida får ett erkännande i en så pass mansdominerad bransch talar för att en förändring är på gång. Att viljan verkligen finns. Det pratas mycket, men det händer mindre. Det är egentligen så lätt att göra saker bara viljan finns. Vi vill att priset i år ruskar om byggvärlden och att fler börjar göra istället för att prata.

Operose har funnits på marknaden sedan 2014. Deras fokus är, och har alltid varit, arbetskläder anpassade för kvinnor. Idén till bolaget kom när Johanna Söderström, som tidigare jobbat inom klädesbranschen, sadlade om och blev husrenoverare. Hon insåg då att det var svårt att hitta bra arbetskläder med god passform.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126