23948sdkhjf

Vägen mellan Bräcke och Albacken rustas upp

Nästan fyra mil grusväg ska få förbättrad standard.
Grusvägen mellan Bräcke och Albacken är sliten och har dålig bärighet. Den ska nu rustas upp och asfalteras – detta för att öka både framkomlighet och säkerhet, skriver Svevia i ett pressmeddelande.

– Det är ett klassiskt vägförstärkningsuppdrag. Det betyder att hela sträckan genomgår en ordentlig förbättring. En sliten grusväg med dålig bärighet, som vi gräver ur och bygger upp igen med nytt material. Vägtrummor och diken ses över och renoveras vid behov. Sedan lägger vi på ny asfalt, säger Magnus Skoglund, Svevia, i pressmeddelandet.

Vägen används i dag till största del för transporter inom skogsnäringen.

– Just den här sträckan är i stort behov av renovering då den under många år blivit påverkad av tjälskott och belastats av tunga transporter som skapar stort slitage på vägar. Med förbättrad bärighet ökar också framkomligheten och trafiksäkerheten på sträckan.

Vägsträckan som ska förbättras är 35 kilometer lång.

– Det här är glesbygd, så några alternativa vägar för omledning av trafiken finns inte. Det betyder att den dagliga trafiken kommer att påverkas under byggnadsperioden. Men med tanke på den förbättring som görs tror jag att berörda trafikanter kommer att ha tålamod. Jag hoppas också att de visar hänsyn till våra medarbetare och arbetsfordon som arbetar på och intill vägen.

Arbetet startar under april. Hela projektet ska vara avslutat i december 2019. och kontraktssumman är 110 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078